1 2 3 4

CÉGALAPÍTÁS FELTÉTELEI

CÉGALAPÍTÁS FELTÉTELEI: SZEMÉLYI FELTÉTELEK

Cégalapítás esetén a személyi feltételei a tagokkal szemben rendkívül alacsonyak. A tagokkal szemben nem áll fenn követelmény, alapesetben nincs megkötés. Az alkotmányban foglalt jogegyenlőségi köveelmény, valamint az EU alapelvei következtében a cégalapítás személyi feltételei kizárólag speciális esetekben érvényesülnek. Így kiskorú személy nem lehet gazdasági társaság korlátlanul felelős tagja, illetve ebben az esetben a kiskorú jognyilatkozatainak törvényes képviselettel kapcsolatos szabályai is alkalmazandók.

A társaság vezető tisztségviselőjével - kft esetében ügyvezetőjével - szemben cégalapítás esetében a puszta tulajdonlást jelentő tagi, tulajdonosi minőséghez képest több feltétel áll fenn. Így a cégalapítás feltételei közé tartozik az ügyvezetővel szemben a büntetlen előélet, valamint a 2009. szeptember 1. napjától kezdve, hogy az ügyvezetőnek kijelölendő személy ne álljon eltiltás alatt a tisztség viselésével kapcsolatban.

A cégalapítás feltételei között nem szerepel, hogy a cég ügyvezetését harmadik, a társaságban nem részes személy kell, hogy ellássa. Így akár egyszemélyes kft. esetében is lehetséges, hogy a társaság tagja lássa el az ügyvezetést.

CÉGALAPÍTÁS FELTÉTELEI: TÖRZSTŐKE

Törzstőke biztosítása a cégalapítás feltételei között szerepel. A törzstőke minimuma korlátolt felelősségű társaság esetében 500.000,- Ft, ebből többszemélyes társaság esetében 250.000,- Ft, egyszemélyes kft. esetében 100.000,- Ft alapításkori rendelkezésre bocsátása szerepel a cégalapítás feltételei között.

CÉGALAPÍTÁS FELTÉTELEI: SZÉKHELY

Cégalapítás feltételei között szerepel, hogy a cég megfelelő, a központi ügyintézés helyére alkalmas székhellyel rendelkezzen, ahol a cég megtalálható. A cégalapítás feltételei közül a székhellyel kapcsolatos megfelelőséget a cégeljárásban eljáró jogi képviselő az ingatlan-nyilvántartás alapján ellenőrzi.

......
Időpont- és adategyeztetés:

06-30/655-8458
kovacsvg@kovacsvg.hu

CÉGALAPÍTÁS FŐOLDAL >>>
CÉGALAPÍTÁS >>>
ELEKTRONIKUS CÉGALAPÍTÁS >>>
CÉGALAPÍTÁS FELTÉTELEI >>>
CÉGALAPÍTÁS KÖLTSÉGEI >>>
CÉGALAPÍTÁS MENETE >>>